19 Mayıs 2008 Pazartesi

Eurovision Şarkı Yarışması 2008



Bu Yıl Geçen Senenin Kazanan Ülkesi Sırbistan'ın Başkenti Belgrad'da Yapılacak Olan 53. Eurovision Şarkı Yarışması için Provalar Son Hız Devam Ediyor..

Sırbistanın Şarkısı Yani Geçen Sene Kazanan Şarkısı Molitva Kazanmayı Hak Etmişti Bana Sorarsanız.

O Şarkıyı Yazıma Taşımak İstiyorum Buyrun:

Bu Sene Bizi Eurovision'da Mor ve Ötesi grubu Deli Şarkısıyla Temsil Edecek

1. Olmaktan Söz Bile Edemeyiz BenceDüşünün Arkadaşım Bir Avrupa UluslarArası Şarkı Yarışmasına Türkçe Bir Şarkıyla Katılmak.

Yapılan Anketlerde %80 'den Fazla Kişi Berbat Olarak Oylamış.

Neyse Gelelim Konuya.. Bu yıl Eurovision da diğer yıllara göre bir farklılık olacak.Bu yıl ilk defa 2 yarı final düzenlenecek.Avrupa Yayın Birliği (EBU) ya üye 43 ülkenin katılacağı belirtildi.

İşte Size Eurovision Hakkında Orjinal Sitesinden Alıntı Haberler ;


Belgrat Eurovision Şehri Haline Geldi!

Provalar Tüm Hızıyla Devam Ediyor


Belgrad bugünlerde tamamıyla Eurovision şehri haline gelmiş durumda.
Provalar tüm hızıyla devam ederken, Mor ve Ötesi canlı performansıyla göz dolduruyor.
Öte yandan TRT, Türkiye Eurovision Kulübünün de desteği ile hummalı bir şekilde bu gece Tuna nehri üzerinde verilecek olan özel davetin hazırlıklarını tamamlanmak üzere.
İsveç, Bulgaristan, Macaristan, İsviçre, Romanya, Arnavutluk, Moldova, Letonya, Hırvatistan, Polonya, Karadağ ve San Marino'lu sanatçıların da konuk olarak sahne alacağı gecemizde hem geçmiş Türk Eurovision parçaları, hem de Türk pop müziğinin gelmiş geçmiş hit parçaları Avrupa medyasında görücüye çıkacak, tüm gece Tuna nehri üzerinden Türk melodileri yükselecek.
19 Mayıs Ulusal Egemenlik Gençlik ve Spor Bayramımız 500 davetli ile özel olarak kutlanacak. Bu çifte bayramda aynı zamanda Türk mutfağının eşsiz örnekleri de davetlilere sunulacak.


Haber: Hakan Yalçınkaya - Belgrad

0 yorum: